Breaking News
recent

Dinamik Bloga Sayac Nasıl Eklenir

Dinamik Blogger Sayaç Uygulaması
Blogger Dinamic Görünüm (View), bloglarınıza sayaç eklentisi nasıl eklenir ? Hangi sayaç kodunu Dinamic  Blogunuza ekleyebilirsiniz ? Dinamic Blogunuza ekleyeceğiniz bu kod ile günlük hit sayısını görebilecekmisiniz ? Blogunuzdan çıkmadan blog sayacınızı Ana Sayfada görmeniz mümkün mü ? Sayaç ile ilgili detayları alabilecekmisiniz ?
Soru ? soru ? Diyeceksiniz ki bu kadar sorulu yazı olurmu ? Bu da bir soru arkadaşlar. Herhalde, sizlerin faydalanabileceği konuları emek vererek hazırlıyorum. Dikkatinizi çekebilmek için bu tür uygulamaya müsade edin lütfen. Sizlerin bir çırpıda okuyacağınız bu yazıyı yazabilmek için birçok araştırma, test ve uygulamalardan geçirdikten sonra yayınlıyorum.
Aldığım yorumlar az da olsa, yorumlardan anladığım kadarı ile fazla detaya dalarak anlaşılır anlatım olması, yazılara yapılan yorumların önünü kesiyor. Ben yorumların azlığından şikayetci değilim.Uygulamaları ne kadar insan kullanıyor, gerçekten yararlı oluyormuyum, bu kısmı anlamakta zorlanıyorum. Yorumlar bizlere yön veren sihirli değnek gibidir. Hatalarımızı, doğrularımızı yorumlarla anlarız. Yüksek bir izlenme takibim var, ancak yorum orantısı ile ters bakiyeli çalışıyor.İster istemez insan düşünüyor ! Hani bir laf vardır. “Çenesine vurdu” Benimde ellerime vurdu galiba halen konuya girmedim. Hemen konumuza geçelim ve yapacaklarımıza başlayalım.
Yapılacak işlemler :
1.İlk olarak http://statcounter.com/ adresinden giriş yapıyoruz
2.Üyeliğiniz yoksa hemen kayıt olun, ve yeni bir proje başlatın
3.Blogunuz ile ilgili bilgileriniz doldurun
4.Aşağıdaki StatCounter Proje Başlangıcı resmini büyüterek inceleyiniz


StatCounter Proje
5.Proje ekleyin.Karşınıza gelecek kodu almıyorsunuz.Bu gelen kod klasik bloglar içindir.

6.Projelere tıklıyorsunuz üsten, açılan sayfada projenizi bulun ve anahtar simgesi olan, yapılandırmaya, ayarlarına tıklayın.
7.Gelen sayfada 3. saıradaki “Takip kodunu yeniden kur” tıklayın açılan sayfada
Blogger Dinamic Views tıklayın. Bütün işimiz bundan sonra başlayacak.Sayfa anlatımı biraz karışıktır.Tam bir kod bilgisi bilen biri çözer.Her ne hikmetse yabancı uyruklu arkadaşların anlatımları çok değişik.Bana net gelmiyor. Ben konuyu basite alarak devam ediyorum.Gelen sayfada ki kod penceresi şuna benzer ;Resimi büyüterek yeni bir sekmede inceleyebilirsiniz.
Resim farklı sekmede nasıl açılır :Resmin üzerine farenizle sağ tıkla, Bağlantıyı yeni sekmede aç tıklayın.Her zaman bu şekilde kullanın ki okuduğunuz sayfadan ayrılmayın.

StatCounter kod içinden alacağınız kod işaretlenmiştir
8.Şimdi size aşağıda vereceğim kodu bozmadan yukarıda çerçeve içine aldığım URL Id linkini kopyalayın.Tabi bu ID linki sizin ki olacak.
Ancak bu çerçeve içinde ki link kodunu kopyalamayacaksınız.Eminim. Bu kodu komple kopyalayıp bir metin belgesine, word dosyasına yapıştırın.Daha sonra bu
 link kodunu alarak mavi renkle belirttiğim kod içerisine aynı yere yapıştıracağız.
İşlem yapacağımız ana kodumuz :
.feedback{
background-image:url('http://c.statcounter.com/8465620/0/98d4ca54/0/') !important;
font-size: 0px;
width: 60px !important;
height: 18px !important;
border: 0px !important;
background-repeat: no-repeat !important;
}
Diğer konulara bakış :
1.Send Feedback (Geri bildirim) yazan yer kaybolacaktır. Yerini Sayac göstergesine bırakacak.
Tabi ki doğal olarak, siz göremediğiniz için yok oldu sanacaksınız ve endişe edeceksiniz.
2.Sayaç koduna tıkladığınızda sayaç sitesi açılmayacak, Send Feedback açılacaktır.
Yani kodumuz arka planda çalışmakta.Bu durumda aynı anda her iki
gadgetide kullanmış oluyorsunuz.
Kodu kopyalarken dikkat edilecek kısımlar :
Örnek Kod :  https://c.statcounter.com/8423533/0/b00153bb/0/
http(s) S olarak çıkabilir. Bu şekilde çıkarsa (s)'i silin.
Tüm işlemlerimiz bitti.Sonucu Test blogumdan inceleyin demiyorum, çünki şu anda bakmakta olduğunuz sayac sağ altta mevcuttur.Çalışıp çalışmadığını birkaç sayfaya tıkladığınızda sayac rakamının değiştiğini göreceksiniz.
Konu hakkındaki düşüncelerinizi belirtirseniz memnun olurum.Problem yaşarsanız yorum bırakmakta tereddüt etmeyin hemen cevaplanacaktır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.